Skip to main content

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn de lessen bedoeld?

Iedereen die vanaf 10 februari tussen de 15 en 26 weken zwanger is of meer dan 6 weken geleden bevallen is.

Ik ben onder behandeling van een bekken(bodem)fysiotherapeut, kan ik deelnemen aan de lessen?

In de meeste gevallen is het juist een goed idee om aan te sluiten bij de lessen. Vraag het na bij jouw specialist en bij goedkeuring kun je komen trainen op jouw eigen niveau!

Ik heb een verzakking, kan ik deelnemen aan de lessen?

Ook met een verzakking tijdens jouw zwangerschap en na de bevalling kun je veilig en verantwoord trainen. Wanneer je hiervoor onder behandeling bent, is het wel goed om eerst goedkeuring te vragen alvorens je deelneemt aan de training.

Ik heb last van urineverlies en/of last van flatulentie (ongewilde windjes) als ik sport, kan ik deelnemen aan de trainingen?

Het is een vervelend, maar een heel vaak voorkomend probleem. Je kunt zeker komen trainen. Wees hier open en eerlijk over tegen mij bij de intake en we zorgen er samen voor dat je fijn en ontspannen kunt trainen. Op de juiste manier trainen, kan zelfs bijdragen aan het afnemen van de klachten.

Ik heb een diastase, kan ik toch komen trainen?

Iedere zwangere krijgt op den duur een diastase. Bij de een wat eerder dan de ander. Met een diastase kun je gewoon trainen.
Ook een diastase na de zwangerschap is heel normaal. Je kunt gewoon komen trainen, mits een specialist anders bepaald heeft.

Ik heb een medische zwangerschap, kan ik deelnemen aan de lessen?

In de meeste gevallen kun je komen trainen, echter wel alleen met goedkeuring van jouw gynaecoloog. Na goedkeuring kun je op jouw eigen niveau deelnemen aan de lessen. Door de kleine groepen is er voldoende tijd en aandacht om oefeningen, indien nodig, aan te passen aan jouw situatie.

Ik heb niet veel ervaring met sporten, kan ik deelnemen aan de lessen?

Zeker! Het is erg goed om ook zonder ervaring op een juiste manier te bewegen tijdens jouw zwangerschap en na jouw bevalling. Door de kleine groep kan ik de tijd en aandacht geven, zodat jij kunt trainen op jouw eigen niveau. 

Ik sport op hoog niveau, kan ik deelnemen aan de training?

Ja, ook wanneer je veel ervaring hebt is het goed voor jou om veilig en verantwoord te sporten en te herstellen. De lessen zijn zo ingericht dat jij op jouw eigen niveau kunt deelnemen aan de lessen.

Ik kom niet uit de buurt, kan ik toch komen trainen?

Je bent zeker welkom! Op een juiste manier (leren) trainen is altijd een goed idee, en vooral tijdens jouw zwangerschap of om te herstellen na jouw bevalling.

Wil jij graag meetrainen met Zwanger.Fit.Go? Meld je dan aan voor een gratis intake.

Gratis intake

Een persoonlijke aanpak gericht op
een optimale gezondheid voor jou en jouw kindje